Restaurant Paprika åbnede på et tidspunkt i Odense’s restauranthistorie, hvor forståelsen af Indiens kulinariske regionalitet var begrænset. Det var i 1990, på Nørregade, at restauranten første gang åbnede, og serverede en traditionel indisk menu, der fremkaldte Indiens historie hvilket aldrig rigtig var blevet set i Odense. Retterne omfattede “Biryani, Korma, butter chicken mm.”, og selv i 1990 var menuen detaljeret opmærksom på retternes regionale og sociale historie som de er nu. Siden 2007 er restaurant paprika blevet drevet af Abdul Manan.
Selv i dag fortsætter de samme værdier der eksisterede for årtier siden, og selv i nutidens konkurrenceprægede miljø, forbliver Restaurant Paprika i front. Gennem sit arbejde med mad skaber og deler Abdul Manan traditionelle indiske retter med spændende smage og ingredienser, der afspejler hans opvækst og arv. Hans tilgang til madlavning er enkel og lokkende med brugen af jordiske krydderier, friske urter og blandinger, der er synonyme med Indien. Abdul Manan’s karriere inden for indisk mad, strækker sig over et årti og stammer fra hans kærlighed til de autentiske smage, teknikker til madlavning. Han stræber efter at bygge bro mellem kulturel forståelse mellem øst og vest og arbejder utrætteligt via Private Dining samt sin tilstedeværelse på sociale medier.
Foruden Restaurant Paprika kan du også opleve det indiske smagsunivers hos Masala Corner og Tandoori BBQ i Storms Pakhus i Odense.
Her får du mulighed for at opleve ægte, indisk streetfood. Med den pulserende og levende kulisse, som Storms Pakhus tilbyder, vil oplevelsen af vores streetfood nå nye højder, der vil give dig lysten til at komme igen – måske for at smage på den samme ret igen eller for at gå på opdagelse i mange af de andre, der frister.
Masala Corner tilbyder klassisk, autentisk indisk mad. Prøv for eksempel den cremede Butter Chicken eller den veganske Channa Masala. Du kan også vælge mellem de mange forskellige hjemmelavede chutneys, som løfter retten et niveau.
Masala er et udtryk, der bruges i det indiske køkken til at beskrive en blanding af krydderier.
Tandoori BBQ fristrer dig med friskbagt naanbrød og grillspyd, der laves på autentisk pakistansk-indisk manér. Bag boden står Abdul Manan, der har rødder i både Pakistan og Indien. Det kræver en vis teknik, men både naanbrød og grillspyd bliver lavet i indiske lerovne. Det gør, at brødet bliver sprødt og luftigt, som naan bør være, og kyllinge- og lammekødet får endnu mere barbeque-smag.